image

Tata Steel

'Voor elke situatie een oplossing'
Contactpersoon: De heer Paul Reichenfeld
Functie: Senior Buyer Civil & Mechanical
'Wij vinden het belangrijk dat een bouwbedrijf met ons meedenkt en dit is vooral krachtig wanneer wij al in een vroeg stadium met elkaar optrekken', aldus Reichenfeld.
Lees volledige testimonial

Tata Steel

'Voor elke situatie een oplossing'

Projectfeiten

Projectlocatie: IJmuiden – Hoogoven 7
Duur project: 1 jaar
Aanneemsom: € 785.000,-
Werkzaamheden: civiele werkzaamheden rondom de vervanging van de 3 granulatieketels van Hoogoven 7.

Toegevoegde waarde
'Veiligheid is prioriteit en daarnaast hecht onze organisatie waarde aan korte doorlooptijden en een scherpe prijs. De toegevoegde waarde van een bouwbedrijf begint al bij een innovatief Plan van Aanpak. Dit kan de doorslag geven bij de keuze voor een leverancier', licht Reichenfeld toe.

Logistieke uitdaging
Reichenfeld: 'Dura Vermeer voert voor ons regelmatig projecten uit. Van standaard werk tot zeer complexe projecten. In 2014 was het tijd om onze drie granulatieketels van Hoogoven 7 te vervangen. De ketels waren verouderd en de omgeving had last van de zwavellucht die ze verspreidden. Ze waren echter ingebouwd in een betonnen muur die op sommige plekken wel 75 cm dik was. Die muur moesten we weg halen.'

'De uitvoering van dit “Brownfield-project”, waarbij het productieproces niet onderbroken kan worden door werkzaamheden, vond daarnaast plaats in een moeilijk bereikbare ruimte. Kortom, een logistieke uitdaging. In tegenstelling tot andere leveranciers kwam Dura Vermeer in het Plan van Aanpak met een verrassende oplossing: in plaats van met steigers te werken, koos zij ervoor om hoogwerkers in de ruimte te hijsen. Dit scheelde niet alleen in de doorlooptijd, maar maakte de aanbieding ook aantrekkelijker. Ook droeg het bij aan de veiligheid van de mensen op het project: de hoogwerkers konden dichter bij de ketel komen, waardoor er minder gevaar op ongevallen bestond', vertelt Reichenfeld.

Optimale beheersing
'Tijdens de uitvoering merkten wij dat Dura Vermeer ”in control” was. Door kritisch mee te denken en snel te schakelen, kon ook voor onverwachte zaken een oplossing gevonden worden. Dit project is één van de projecten die wij samen doen. Natuurlijk zijn er ook wel eens zaken die voor verbetering vatbaar zijn, maar hiervan leren zowel wij, als Dura Vermeer. We versterken elkaar en dat is voor beide partijen winst', eindigt Reichenfeld.