image

Joulz

'We werken op een gemoedelijke manier samen; er zijn geen verborgen agenda’s'
Contactpersoon: De heer John Meulepas
Functie: Projectmanager
'Het ministerie van Economische Zaken en TenneT voorzien met het project Randstad 380-kV in een noodzakelijke hoogspanningsverbinding in de Randstad. De nieuwe verbinding is van belang voor het borgen van de leveringszekerheid. Om die reden komt onder andere in Beverwijk een nieuw 380-kV hoogspanningsstation', aldus Meulepas.
Lees volledige testimonial

Joulz

'We werken op een gemoedelijke manier samen; er zijn geen verborgen agenda’s'

Projectfeiten

Projectlocatie: Beverwijk
Duur project: 2,5 jaar
Aanneemsom: circa €4.000.000,-
Werkzaamheden: diverse betonnen fundaties, 2 trafogebouwen, een compensatiespoelgebouw, uitbreiding centrale dienstgebouw, gebouwgebonden installaties, wegverhardingen en terreininrichting.

De eerste keer
'Voor Joulz is het de eerste keer dat we een 380-kV station bouwen. Wij waren daarom op zoek naar een betrouwbare partij met de juiste ervaring. Tijdens de préselectie hebben we in eerste instantie gekeken naar de haalbaarheid van het ontwerp van de verschillende aanbieders. Daarbij speelt planning een belangrijke rol. Uiteindelijk hebben we voor Dura Vermeer gekozen omdat zij de beste prijs/kwaliteit verhouding bood', licht Meulepas toe.

Affiniteit met hoogspanningswerk
'Dura Vermeer heeft ervaring in de industrie, maar op het gebied van hoogspanning is zij een nieuwkomer. Normaal gesproken is de bouwer ”de baas” op de bouwplaats. Bij ons werkt dit net even anders: het bouwwerk is ondergeschikt aan de hoogspanningsinstallatie. Dit vergt een bepaalde mate van flexibiliteit, vooral ten aanzien van de andere partijen die op het project werkzaam zijn', vertelt Meulepas.

'Een gedeelte van het project betreft brownfieldactiviteiten, waarbij we werken in een bestaand proces. Hier zijn bepaalde risico’s aan verbonden en heeft daarom consequenties voor het veiligheidsregime. Een goede afstemming tussen partijen is dan essentieel. Wij verwachten dan ook een professionele, meewerkende bouwer die affiniteit heeft met hoogspanningswerk', vervolgt Meulepas.

Samen verantwoordelijk voor succes
Meulepas: 'Het succes van dit project ligt voor een belangrijk deel in handen van Dura Vermeer. We werken op een open en gemoedelijke manier samen; er zijn geen verborgen agenda’s. Bij de start van het project heb ik koffiemokken laten maken met de namen van alle betrokken partijen, om aan te geven dat wij samen verantwoordelijk zijn voor een geslaagd project. Door de goede samenwerking tussen TenneT, Joulz en Dura Vermeer loopt het werk goed. Mijn tip voor Dura Vermeer is om zich nog meer te verdiepen in dit speciale vakgebied. Hierdoor creëer je wederzijds meer begrip en weet je nog beter wat je van elkaar kunt verwachten.'